Prima díj

2017 szeptember 19Hozzászólások (0)

Területi Prima díjat kapott Verebes György

A szolnoki Szigligetei Színházban 2017. szeptember 16-án vehette át a területi Prima díjat Verebes György. A gála után így nyilatkozott:
„14 évvel ezelőtt érkeztem ide Szolnokra egy táskával, némi festékkel és festő állvánnyal, és most már biztosan mondhatom, hogy hazajöttem, mert ez a város befogadott engem és ezért egy hatalmas köszönet a városnak.”

 


Magyar Festészet Napja

2017 szeptember 09Hozzászólások (0)

Új elnök az Alapítvány élén

2017. második félévétől a Magyar Festészet Napja Alapítvány új elnöke, és ezzel a mozgalom irányítója Verebes György festőművész.
Verebes évek óta részt vett a mozgalom szervezésében, az utóbbi időkben mint az Élő magyar festészet című fő kiállítás doyenek szekciójának kurátora.
Az alapítvány új alelnöke Horváth Dánel festőművész, a fő kiállítás fiatal generáció szekciójának kurátora.
Az Alapítvány örökös, tiszteletbeli elnöke, az alapító Bráda Tibor Munkácsy-díjas festőművész.


Munkácsy-díj 2017

2017 június 04Hozzászólások (0)

Kiállításmegnyitó a Hegyvidék Galériában

A Hegyvidék Galéria tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2017. június 6-án, kedden 18 órára a 2017-ben Munkácsy Mihály-díjjal kitüntetett képzőművészek kiállításának megnyitójára.
Köszöntőt mond: Pokorni Zoltán polgármester
A kiállítást megnyitja: Professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke

Kiállító művészek:BOLDI szobrászművész, CSURKA Eszter képzőművész, KÉRI László festőművész, NEMERE Réka festőművész, NEMESSÁNYI Klára festőrestaurátor-művész, SZAKÁLL Ágnes festőművész, VEREBES György festőművész

A kiállítás megtekinthető 2017. augusztus 18-ig, keddtől péntekig 10.00-18.00, szombaton 10.00-14.00 óra között.


Alkotóművészet 2016 - Könyvbemutató

2017 április 01Hozzászólások (0)

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gyűjteményt adott ki

2017. április 4-én 18,00 órakor kerül bemutatásra az ALKOTÓMŰVÉSZET 2016 című könyv, amelyet a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. adott ki. Ebből az alkalomból beszélget a hazai kulturális életről Jánosi Zoltán, Mascher Róbert és Verebes György. Az eseményre Dr. Hóvári János főigazgató hívja meg Önt.
Helyszín: Fise Galéria (1054 Bp.,Kálmán Imre u. 16.)


Magyar Örökség díjas a Szolnoki Művésztelep

2017 március 26Hozzászólások (0)

A művész kolónia történetének 115 évét ismerték el

Magyar Örökség-díjat kapott a 115 éves Szolnoki Művésztelep, az elismerést szombaton vette át Budapesten Verebes György és Pogány Gábor Benő a Magyar Tudományos Akadémián dr. Hámori József professzor úrtól. A laudációt Dr. Egri Mária művészettörténész, muzeológus tarotta. A laudáció szövegét elolvashatja itt:

 

 

Dr. Egri Mária: 115 éves a Szolnoki Művésztelep
Szolnokon a Zagyva folyó partján, a régi vár helyén, egy hatalmas park mélyén megbúvó két épület 6-6 műtermében háborúk, forradalmak, rendszerváltások, felújítások és újjáépítések sodrában 115 év óta folyamatos alkotómunka folyik. Ha ide számítjuk a szolnoki kolónia félszázados előzményeit is, a 19. század közepétől napjainkig több száz művész alkotásával, dokumentumokkal regisztrálhatjuk a Szolnokhoz kapcsolható képzőművészet több, mint másfélszázados jelenlétét.

Tovább